Si, Acepto
Esta web utiliza cookies para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso. Leer más

L'endemà de les grans epidèmies. De la pesta bubònica al coronavirus

L'endemà de les grans epidèmies. De la pesta bubònica al coronavirus
L'endemà de les grans epidèmies. De la pesta bubònica al coronavirus

L'endemà de les grans epidèmies. De la pesta bubònica al coronavirus

16,90€
Disponibilidad Normal 7 días

El coronavirus ha desvetllat el presagi que el món podria ser diferent de com ens l'havíem imaginat, i ens preguntem amb insistència com serà aquesta nova realitat. José Enrique Ruiz-Domènec, amb el rigor propi de l'historiador, ens convida a examinar el passat per trobar les respostes.Després de la plaga que va assolar l'Impe...
[Leer mas...]

Editorial
ISBN13
ISBN10
Tipo
Páginas
Año de Edición
Idioma
Encuadernación


Materias:

El coronavirus ha desvetllat el presagi que el món podria ser diferent de com ens l'havíem imaginat, i ens preguntem amb insistència com serà aquesta nova realitat. José Enrique Ruiz-Domènec, amb el rigor propi de l'historiador, ens convida a examinar el passat per trobar les respostes.


Després de la plaga que va assolar l'Imperi bizantí a l'època de Justinià i Teodora, va venir el primer esplendor de l'islam i el naixement d'Europa. De la terrible pesta negra del segle XIV va sorgir el Renaixement. Els contagis provocats per l'arribada del espanyols al continent americà el 1492, i la verola que va acabar amb l'Imperi asteca, van impulsar les matrius econòmiques i polítiques d'Amèrica Llatina. Més tard, en ple segle XVII, les pestilències van posar Europa a la vora del col·lapse, però l'esperit revolucionari va donar a llum un nou món il·lustrat. I, finalment, l'anomenada "grip espanyola", que va desafiar el segle xx, va exigir una resposta decidida guiada pel coneixement científic, artístic i literari.


En tots aquests episodis, que van generar una angoixa que avui ens és familiar, les societats van saber oferir respostes a l'altura de les circumstàncies. Sabrem ara afrontar de manera positiva les dificultats i vèncer, de nou, una gran epidèmia?


 


José Enrique Ruiz-Domènec (Granada, 1948) és escriptor i acadèmic, ha estat professor visitant en nombroses universitats europees i americanes i ha exercit de catedràtic d'Història Medieval a la UAB des del 1969 fins a l'actualitat. A més, és editor d'Historia. National Geographic. Va ser guardonat amb el premi Ciutat de Barcelona d'assaig per l'obra El reto del historiador i va ser finalista del Prix du Livre Européen amb Europa. Las claves de su historia.