Cesta de la compra

Retorn a Brideshead

Autor Evelyn Waugh / Xavier Pàmies

Editorial VIENA EDICIONS

Retorn a Brideshead
-5% dto.    26,00€
24,70€
Ahorra 1,30€
Disponible online, recíbelo en 24/48h laborables

¿Quieres recogerlo en librería?
Envío gratis
España peninsular
  • Editorial VIENA EDICIONS
  • ISBN13 9788417998646
  • ISBN10 8417998640
  • Tipo LIBRO
  • Páginas 464
  • Colección El cercle de Viena #85
  • Año de Edición 2020
  • Idioma Catalán
  • Encuadernación Rústica

Retorn a Brideshead

Autor Evelyn Waugh / Xavier Pàmies

Editorial VIENA EDICIONS

-5% dto.    26,00€
24,70€
Ahorra 1,30€
Disponible online, recíbelo en 24/48h laborables

¿Quieres recogerlo en librería?
Envío gratis
España peninsular

Detalles del libro

Quan al cap de vint anys Charles Ryder torna a Brideshead —la imponent mansió de Lord Marchmain, esdevinguda ara un quarter militar—, no pot evitar rememorar aquella meravellosa època de joventut en què va veure l’enorme castell per primera vegada i quedà fascinat dels seus jardins i salons majestuosos i, sobretot, per la singularíssima família que hi vivia. De fet, mai no ha pogut treure’s del cap l’inclassificable Sebastian, ni tampoc Lady Julia, la germana d’en Sebastian, de la qual en Charles es va enamorar obsessivament, i encara menys l’obscura fatalitat que va marcar la vida d’aquella nissaga aristocràtica.

La mítica novel·la de l’escriptor anglès Evelyn Waugh —probablement la seva obra mestra— que va inspirar la cèlebre sèrie de televisió dels anys vuitanta.

Evelyn Waugh (Londres, 1903 – Combe Florey, Somerset, 1966) és un dels noms imprescindibles de la literatura anglesa del segle passat, autor de novel·les, biografies i llibres de viatges. Fill d’un conegut editor i crític literari, Waugh va estudiar a Oxford, es va graduar en història moderna i ben aviat va encaminar la seva carrera cap a la literatura i el periodisme. El 1928 va obtenir el primer èxit amb la novel·la, Decline and Fall, a la qual seguirien Black Mischief, Scoop, Un grapat de pols o L’ésser estimat. Però va ser amb la publicació de Retorn a Brideshead, l'any 1945, que va guanyar-se el reconeixement de la crítica i dels lectors. Aquesta sàtira mordaç d'una família de l’alta societat britànica és, sens dubte, una de les novel·les cabdals de la literatura contemporània.
A partir de la dècada dels cinquanta, la salut de Waugh va començar a empitjorar i una fatídica combinació de reumatisme, insomni, ciàtica i mal de queixal va fer que triés la ginebra com a pal·liatiu i es guanyés merescudament la fama de ser una de les personalitats més irascibles de les lletres britàniques. Va morir d'un atac de cor el 1966. El seu funeral, oficiat en llatí, tingué lloc a l'Abadia de Westminster.