Cesta de la compra

Dones en situació de sense llar a la ciutat de Barcelona
-5% dto.    15,00€
14,25€
Ahorra 0,75€
No disponible, consulte disponibilidad
Envío gratis a partir de 19€
España peninsular
  • Editorial EDITORIAL CÉLEBRE
  • ISBN13 9788412121421
  • ISBN10 8412121422
  • Tipo LIBRO
  • Páginas 206
  • Año de Edición 2000
  • Idioma Castellano
  • Encuadernación Rústica
-5% dto.    15,00€
14,25€
Ahorra 0,75€
No disponible, consulte disponibilidad
Envío gratis a partir de 19€
España peninsular

Detalles del libro

Dones en situació de sense llar a la ciutat de Barcelona és el resultat de lainvestigació realitzada pels grups consolidats de recerca de la Universitat de Barcelona: GRITS (Grup de recerca i innovació docent en Treball social) i GRISA(Grup d'investigació social aplicada ) amb la participació de sis entitats (ArrelsFundació, Assís Centre d'Acollida, Associació Lola no estàs sola, Càritas Diocesanade Barcelona, Llar de Pau i Prohabitatge). Aquestes entitats estan vinculades a laXarxa d'Atenció a Persones sense llar (XAPSLL) de la ciutat Barcelona.La visió androcèntrica que caracteritza l'estudi del sensellarismeoculta la situacióde les dones.

Hi ha experiències de sensellarisme femení més enllà de viure alcarrer que es vinculen a les situacions de pobresa extrema, aquestes s'associen al'habitatge informal i a l'infrahabitatge, així com a l'entrada i sortida periòdica deresidències socials. Són categories d'exclusió residencial ocultes, de les quals esdisposa d'escassa informació qualitativa o quantitativa. I, a causa d'això, lesinvestigacions vinculades al sensellarisme des de la perspectiva de gènere sónescasses.

L'objectiu d'aquesta investigació és analitzar les situacions de sense sostre quepresenten les dones a la ciutat de Barcelona. Aportant i generant coneixementsobre una realitat complexa que necessita d'un major aprofundiment, tant des del'àmbit de la investigació com des de les metodologies d'intervenció. Visibilitzar ianalitzar les causes i factors que condicionen i determinen els itineraris de lesdones en situació de sense llar permet articular estratègies de prevencióadequades i dissenyar polítiques socials més igualitàries i inclusives.

Aquesta investigació s'ha centrat en els itineraris relatats per 35 dones en situacióde sense llar vinculades a les entitats participants. A través d'una metodologiaqualitativa s'han abordat les següents dimensions: les situacions d'exclusióresidencial, els factors estructurals (pobresa, educació, treball), les xarxes desuport, les diverses formes de violència, la salut i l'atenció rebuda per les entitatsvinculades. Finalment s'aporten les conclusions i propostes que orienten elsprincipals reptes en l'atenció a les dones en situació de sense llar a la ciutat deBarcelona.Aquest estudi pretén contribuir i avançar en la promoció de la igualtat de gènereen les polítiques de cura i d'acompanyament a les persones sense llar, proposantestratègies de col·laboració entre tots els agents implicats.

 

 

María Virginia Matulic Domandzic

És Doctora per la Universitat de Barcelona (UB), Màster de Recerca en sociologia, llicenciada en Antropologia Social i Cultural i diplomada en Treball Social. Ha exercit com a treballadora social en diverses institucions i àmbits. És investigadora del Grup de Recerca i Innovació en T.S (GRITS) i membre del Grup d’Innovació docent Trans@net. És professora de la Unitat de Formació i Recerca (UFR) Escola de Treball Social de la Universitat de Barcelona on imparteix cursos de mètodes d’intervenció social, inclusió social i treball social en les organitzacions. Els seus interessos investigadors se centren en famílies en situació d’exclusió social i en persones sense llar. Es autora de diverses publicacions sobre temàtiques relacionades a serveis socials, intervenció social i persones i famílies en situació d’exclusió social.

Paula Abella Castillo.

Graduada en Treball Social l’any 2017 per la Universitat de Barcelona (UB).  Realitza el seu Treball de Fi de Grau sobre les Dones sense llar i posteriorment forma part de l’equip d’investigació sobre la mateixa temàtica. Del 2017 al 2019 va realitzar el Màster en “Prevenció i Tractament de la Violència Familiar: Infància, Parella i Gent Gran” a l’Institut de Formació Contínua de la Universitat de Barcelona (IL3).És autora de diverses publicacions sobre les dones sense llar.

Jordi Caïs Fontanella

És Doctor en Sociologia per la Universitat de Barcelona (UB). Va realitzar els cursos de doctorat entre la UB i la Universitat de Califòrnia San Diego (UCSD), on va estudiar becat per la Comissió Fulbright. També és Màster (M.Sc.) en Polítiques Socials Europees per la London School of Economics, i Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona. És Professor Titular d’Universitat en el Departament de Sociologia de la Universitat de Barcelona on imparteix cursos de sociologia, polítiques socials i tècniques d’investigació social. Realitza investigació principalment en l’àrea de la política social comparada a Europa, centrant-se en la dependència, les relacions intergeneracionals i la sanitat. És expert en tècniques de recerca comparatives i longitudinals. És autor de nombroses publicacions.


Irene De Vicente Zueras

És doctora per la Universitat de Barcelona (U.B.). Llicenciada en Psicopedagogia. Diplomada en Treball Social. Experta en Supervisió en Treball Social (T.S.). Ha exercit com a T.S. en diferents institucions i àmbits. En l’actualitat és professora de treball social a les organitzacions, de supervisió i de Treballs de Fi de Grau. És investigadora en la Unitat de Formació i Recerca de l’U.B. i del Grup de Recerca i Innovació en T.S. (G.R.I.T.S.). Realitza recerca en diferents temàtiques relacionades amb el treball social. És autora de diverses publicacions.


Adela Boixadós

És sociòloga per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Diplomada en Treball Social per la Universitat Ramon Llull (URL). És professora de mètodes y tècniques d’investigació social; investigació aplicada; gènere i diversitat sexual i envelliment a la UB. És membre del Grup de Recerca e Innovació en Treball Social (GRITS) i del Grup d’Innovació Docent Trans@net. El seus interessos investigadors es centren principalment en l’estudi de l’exclusió residencial, la violència, la salut i l’envelliment de les persones LGTBI. És autora de diverses publicacions sobre les temàtiques que investiga

Más libros de María Virginia Matulic Domandzic, Adela Boixadós, Irene De Vicente Zueras, Jordi Caïs Fontanella, Paula Abella Castillo