Cesta de la compra

Americanah
-5% dto.    21,95€
20,86€
Ahorra 1,10€
Disponible online, recíbelo en 24/48h laborables

¿Quieres recogerlo en librería?
Envío gratis
España peninsular
  • Editorial FANBOOKS EDITORIAL
  • ISBN13 9788418327537
  • ISBN10 8418327537
  • Tipo LIBRO
  • Páginas 592
  • Colección FICCIÓ
  • Año de Edición 2021
  • Idioma Catalán
  • Encuadernación Rústica
-5% dto.    21,95€
20,86€
Ahorra 1,10€
Disponible online, recíbelo en 24/48h laborables

¿Quieres recogerlo en librería?
Envío gratis
España peninsular

Detalles del libro

La gran novel·la supervendes de Chimamanda Ngozi Adichie ara en català

A Lagos, anys noranta, en el marc d'una dictadura militar, en una Nigèria amb poc futur, la Ifemelu i l'Obinze s'enamoren. Com molts altres adolescennts, saben que tard o d'hora hauran d'abandonar el seu país. Ell sempre ha somiat viure als Estats Units, però és ella qui aconsegueix el visat per viure amb la seva tia a Brooklyn i estudiar a la universitat. Mentre l'Obinze lluita contra la burocràcia per reunir-se amb la Ifemelu, ella es troba una Amèrica on res no és com ho imaginava, començant per la importància del color de la seva pell. Totes les seves experiències, desgràcies i aventures porten a una única pregunta: acabarà convertida en una «americanah»?

 

Biografía del autor
Chimamanda Ngozi Adichie (1977) és una autora nigeriana que ha estat considerada la veu més destacada d'un seguit de nous autors anglòfons que estan aconseguint atreure una generació de lectors cap a la literatura africana.Tothom hauria de ser feminista és l'adaptació en format llibre de l'aclamat discurs que l'autora va oferir a la plataforma TEDx el 2013.

Bel Olid (Mataró, 1977) és escriptora, traductora i professora de literatura i escriptura. Manté una intensa activitat com a traductora al català i, en menor mesura, també al castellà, principalment d’obres de literatura infantil. Ha traduït de l’alemany, l’anglès, el francès, l’italià i el castellà. Com a autora es dona a conèixer el 2010 gràcies al Premi Documenta per la novel·la Una terra solitària, i al Premi Rovelló d’assaig pel treball Les heroïnes contraataquen. Models literaris contra l’universal masculí a la literatura infantil i juvenil. Dos anys més tard guanya el Premi Roc Boronat amb La mala reputació, un recull de narrativa breu que gaudeix d’una gran acceptació entre la crítica i el públic lector. L’any 2016 treu un nou recull de relats, Vents més salvatges, publica l’àlbum il·lustrat Gegantíssima i rep el Premi Apel·les Mestres de literatura infantil amb l’obra Viure amb la Hilda (i els seus inconvenients). A Vides aturades (2017) relata el testimoni de persones que busquen refugi a Europa. A Feminisme de butxaca, kit de supervivència (2017), que ha arribat a la quarta edició en un sol any, reflexiona sobre la discriminació per motius de gènere en la nostra societat. El 2018 apareix el seu primer poemari, Ferida, udol, viatge, illa, i el 2019 l’assaig Follem? De què (no) parlem quan parlem de sexualitats. Col·labora amb nombrosos mitjans culturals i a la premsa escrita. Ha estat presidenta del Consell Europeu d’Associacions de Traductors Literaris (CEATL - Conseil Européen des Associations de Traducteurs Littéraires, 2013-2015), i des del març del 2015 és presidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.   (Twitter) @BelOlid