Cesta de la compra

Agnes Grey

Autor Anne Brontë / M. Dolors Ventós

Editorial VIENA EDICIONS

Agnes Grey
-5% dto.    24,00€
22,80€
Ahorra 1,20€
Disponible online, recíbelo en 24/48h laborables

¿Quieres recogerlo en librería?
Envío gratis
España peninsular
  • Editorial VIENA EDICIONS
  • ISBN13 9788418908002
  • ISBN10 8418908009
  • Tipo LIBRO
  • Páginas 240
  • Colección Club Victòria #3
  • Año de Edición 2021
  • Idioma Catalán
  • Encuadernación Cartone

Agnes Grey

Autor Anne Brontë / M. Dolors Ventós

Editorial VIENA EDICIONS

-5% dto.    24,00€
22,80€
Ahorra 1,20€
Disponible online, recíbelo en 24/48h laborables

¿Quieres recogerlo en librería?
Envío gratis
España peninsular

Detalles del libro

Agnes Grey és la filla d’un pastor amb escassos ingressos i d’una dama de l’alta societat que va renunciar als seus privilegis per casar-se per amor. Quan la família travessa greus problemes econòmics, l’Agnes s’ofereix per treballar com a institutriu, a la qual cosa la seva mare i la seva germana s’oposen perquè encara la veuen com una nena. Però l’Agnes troba feina amb els Bloomfield, una família rica amb dos fills malcriats. D’aquesta manera, l’Agnes coneixerà estils de vida ben diferents del que ha viscut al seu tranquil i amorós cercle familiar.
Agnes Grey és una revelació del precari estatus de la institutriu. Un relat íntim, quasi secret, d’esforç i d’humiliació, i de defensa del món interior i de la integritat moral. Ens presenta un retrat de la duríssima situació amb la qual es trobaven les institutrius, dones amb una àmplia educació, però que no podien accedir a cap altra feina. D’altra banda, a les cases dels seus alumnes no es podien relacionar amb els senyors, que les menystenien per la seva pobresa, ni amb els criats, dels quals les separava la seva educació superior.

Anne Brontë (Thornton, Yorkshire, 1820 – Scarborough, Yorkshire, 1849). Fou la més jove de les germanes Brontë, la família que ha donat més genis a la literatura anglesa: Charlotte, Emily i Anne. Ja des de ben petita va començar a escriure contes i poesia amb els seus germans. Va rebre una excel·lent educació, primer del seu pare, que era vicari, i després a Roe Head, escola de la qual la seva germana Charlotte era mestra.
Entre el 1839 i 1845 va treballar d’institutriu a diverses cases. D’aquesta experiència va néixer Agnes Grey, publicada l’any 1847 sota el pseudònim d’Acton Bell. Aquell mateix any les seves germanes van publicar Jane Eyre i Cims borrascosos. Totes tres germanes van fer servir un pseudònim masculí (Ellis, Currer i Acton) i el cognom Bell.

El retrat més fidel de la institutriu victoriana i, alhora, una magnífica història d'amor