Cesta de la compra

Veles i Vents: el món de la mar en Ausiàs March

Autor Robert Archer / Tono Fornés

Editorial LLIBRES DE LA DRASSANA

Veles i Vents: el món de la mar en Ausiàs March
-5% dto.    21,95€
20,86€
Ahorra 1,10€
Disponible online, recíbelo en 24/48h laborables

¿Quieres recogerlo en librería?
Envío gratis
España peninsular
  • Editorial LLIBRES DE LA DRASSANA
  • ISBN13 9788412438390
  • ISBN10 8412438396
  • Tipo LIBRO
  • Colección ODISSEA #
  • Año de Edición 2022
  • Idioma Catalán
  • Encuadernación Rústica con solapas

Veles i Vents: el món de la mar en Ausiàs March

Autor Robert Archer / Tono Fornés

Editorial LLIBRES DE LA DRASSANA

-5% dto.    21,95€
20,86€
Ahorra 1,10€
Disponible online, recíbelo en 24/48h laborables

¿Quieres recogerlo en librería?
Envío gratis
España peninsular

Detalles del libro

El gran protagonista del present llibre és la mar, la mar mediterrània del segle XV, en què va viure, escriure i navegar el gran poeta valencià Ausiàs March (1400-1459). El filòleg Robert Archer i el mariner Tono Fornes han unit els seus coneixements i esforços per a analitzar minuciosament la relació entre March i la mar, amb uns resultats que no deixaran indiferent a ningú.

Prenent com a punt de partida el més celebrat dels seus poemes, “Veles e vents”, expliquen com era aquell món dels vaixells i les rutes mediterrànies i com devia ser l’experiència marítima que March va adquirir en participar en dos de les expedicions del seu rei, Alfons el Magnànim.

S’aplica a la Mediterrània medieval cantada per March el filtre dels coneixements marítims i nàutics, tant d’aquells segles com de l’actualitat. I el resultat ens du a un terreny diferent i nou que permet aventurar una hipòtesi de lectura del famós poema basada en la realitat marinera i les dades biogràfiques del jove March.

ROBERT ARCHER (Londres, 1948) és catedràtic Cervantes emèrit del King’s College London i professor honorari de la Universitat de València. Des que presentà la seua tesi doctoral a la Universitat d’Oxford sobre Ausiàs March en 1980, no ha deixat de treballar sobre el poeta valencià en centres acadèmics del Regne Unit, Austràlia i Espanya, amb mitja desena de llibres i nombrosos articles i capítols sobre la seua obra. Ha fet dos importants edicions completes de March: "Ausiàs March. Obra completa" (Barcanova, 1997) i "Ausiàs March. Dictats. Obra completa" (Cátedra, 2017).

TONO FORNES (Tetuan, 1955) és biòleg i catedràtic jubilat de Ciències Naturals en Secundària. Ha fet cursos de doctorat en literarura grega antiga i ha impartit classes d'Oceanografia i Astronomia a l’IES Roc Chabàs i la UNED de Dénia. Ha publicat diversos poemaris, com "Diapasó amerat" (1986) o "Dones que caminen de pressa i altres poemes" (2005), i també la novel·la juvenil "Les aventures del capità Boira a Eivissa i Formentera" (2018), I Premi Diafebus. És un experimentat mariner i coautor, amb Juan Gargallo, de "De mar estant. Una singladura per les costes valencianes" (2007).

SANTIAGO INOCENCIO (Madrid, 1968) va cursar estudis de Belles Arts per la Universitat Complutense de Madrid. Ha treballat de llibreter a Dénia i Gandia i, a través de Marfull, organitza visites guiades i activitats culturals en les comarques de la Marina i la Safor. Com en "Les aventures del capità Boira a Eivissa i Formentera" (2018), I Premi Diafebus de Novel·la Juvenil, s’ha encarregat de bona part de les il·lustracions i mapes de la present obra.

Más libros de Tono Fornés