Cesta de la compra

Passes per Palma (Amb fotografies de Jean Marie del Moral)

Autor Biel Mesquida

Editorial VIBOP EDICIONS

Passes per Palma (Amb fotografies de Jean Marie del Moral)
-5% dto.    20,00€
19,00€
Ahorra 1,00€
Disponible online, recíbelo en 24/48h laborables

¿Quieres recogerlo en librería?
Envío gratis
España peninsular
  • Editorial VIBOP EDICIONS
  • ISBN13 9788412619751
  • ISBN10 8412619757
  • Tipo LIBRO
  • Páginas 142
  • Colección Coma fosca Coma clara ·Vibop· #2
  • Año de Edición 2023
  • Idioma Catalán
  • Encuadernación Rústica con solapas

Passes per Palma (Amb fotografies de Jean Marie del Moral)

Autor Biel Mesquida

Editorial VIBOP EDICIONS

-5% dto.    20,00€
19,00€
Ahorra 1,00€
Disponible online, recíbelo en 24/48h laborables

¿Quieres recogerlo en librería?
Envío gratis
España peninsular

Detalles del libro





Amb fotografies de Jean Marie del Moral

Palma és per a Biel Mesquida l’escenari de la seva educació sentimental, i la canta perquè la coneix i l’ha viscuda a fons. Quants de llocs que recorda, conserva i ens relata!




També evoca la padrina Joana i la seva mare Paulina, tan essencials en la formació de la seva sensibilitat palmesana que l’ha dut a crear-ne l’imaginari d’aquestes Passes. Al centre, hi posa el barri del Terreno, un lloc tan bell com civilitzat, avui univers d’infantesa perdut. Són records i paisatges i històries de llocs i persones vertaderes de Ciutat presentades amb la senzillesa dels fets més íntims.




Aquestes Passes per Palma ens porten el record de figures com el mestre Moll i el poeta Josep M. Llompart, i moments inesborrables com els protagonitzats per na Maria dels Ous i la Grace Kelly i el príncep Rainiero.






 










Fet i fet, converteixen Palma en matèria literària lúcida i polifònica, amb què Biel Mesquida, picapedrer dels mots, i Jean Marie del Moral, artista de mirada afinada i sensible, han bastit una poètica de la ciutat, a voltes crítica, elegíaca també, de temps i llocs perduts, i de personatges de tota casta que l’han trepitjada. Una Palma tan sòlida que ja no es perdrà.




Biel Mesquida no havia escrit mai abans un text tan memorialístic. Per primera vegada s’obre al lector parlant dels seus íntims i de moments fonamentals i decisius en la seva formació cultural i sentimental. Ens ofereix, doncs, un relat de gran nivell que Jean Marie del Moral completa amb la seva càmera i la seva mirada original.




Biel Mesquida i Amengual. Poeta, biòleg, crític i lector. El seu primer text novel·lesc, L’adolescent de sal (1973), premi Prudenci Bertrana, va ser censurat dos anys per la dictadura franquista i és considerat un dels llibres més innovadors de la literatura catalana contemporània. Va coordinar la secció de ciència biològica de la Gran Enciclopèdia Catalana (1972-1980) i va dirigir les Edicions UIB i el servei de comunicació de la Universitat de les Illes Balears (1982-2010). Ha escrit obres verbals singulars com El bell país on els homes desitgen els homes (1974), Puta-marès (ahí) (1978), Excelsior o el temps escrit (1995), premi Ciutat de Barcelona i premi de la Crítica, T’estim a tu (2001), Els detalls del món (2006), premi Nacional de Literatura, Trèmolo (2015), Carpe momentum (2022) i Encarnacions (2022). Col·labora en mitjans de comunicació com ara VilaWeb i Diario de Mallorca. És fundador i director del Festival de Poesia de la Mediterrània del 1999 ençà.




Jean Marie del Moral. Fotògraf. De fa més de quaranta anys Jean Marie del Moral (1952) retrata artistes i estudis, de Joan Miró a Ai Weiwei. Les seves fotografies han estat publicades a revistes i editorials internacionals. També s’han exposat per tot el món i són part de col·leccions públiques i privades. El seu foto-llibre Barceló, fou publicat l’any 2004 per Thames and Hudson, Actes-Sud, Steidl i La Fabrica. S’està a Ses Salines (Mallorca).





Más libros de Biel Mesquida, Sergio Fernández Martínez