Pa de flequer. La cultura d'un aliment bàsic
Editorial EDICIONES MORERA
España peninsular
- Editorial EDICIONES MORERA
- ISBN13 9788494447389
- ISBN10 8494447386
- Tipo LIBRO
- Páginas 136
- Año de Edición 2019
- Idioma Catalán
- Encuadernación Rústica
Pa de flequer. La cultura d'un aliment bàsic
Editorial EDICIONES MORERA
España peninsular
Detalles del libro
El creixent interès per l'alimentació com quelcom més que satisfer la gana ens ha dut a tornar a prestar atenció al pa, a com es fa i conèixer què ens aporta. L'obra recupera bona part del conjunt de tradicions, costums i creences al voltant del pa, localitzades arreu de Catalunya i que van ser recollides pel gran folklorista Joan Amades (1890-1959), en un textos de gran valor cultural i fins ara poc difosos.
Un llibre ple de curiositats i tradicions sobre el pa i la seva elaboració.
"Pa de flequer. La cultura d’un aliment bàsic" (Col·lecció l’Ermità núm. 9) és un llibre que ens parla de tradicions i costums al voltant d’un dels aliments més importants de la nostra dieta: el pa. Convertit en element sagrat, durant segles va ser venerat a través de cerimònies i rituals, generant un imaginari simbòlic que ha perviscut fins no fa gaires anys. Bona part d’aquestes tradicions van ser recollides pel gran folklorista Joan Amades (1890-1959), uns textos que "Pa de Flequer" ha recuperat pel seu gran valor cultural.
En una edició a cura de l’antropòleg i professor Jacint Torrents i el forner Joaquim Sañé, grans coneixedors de la història del pa i dels seus oficis, "Pa de flequer" també ens parla de les feines del conreu del blat, de molins i farines, dels oficis de flequer i forner, i de festes i tradicions lligades a aquest senzill però essencial aliment, tan valorat en l’actualitat.