Ramona Closa o l'alquímia d'una cuinera. Aromes del record
Editorial PAGÈS EDITORS
Mainland Spain
- Publisher PAGÈS EDITORS
- ISBN13 9788497799164
- ISBN10 849779916X
- Type Book
- Pages 180
- Collection Vària Cuina
- Published 2010
- Language Catalan
- Bookbinding Rustic
Sections
RecipesRamona Closa o l'alquímia d'una cuinera. Aromes del record
Editorial PAGÈS EDITORS
Mainland Spain
Book Details
Ramona Closa ha estat la mare, la padrina i l'ànima de casa nostra. Nascuda a Torà en 1919, va formar part de la tercera generació de l'Hostal Jaumet, fundat el 1890. La seva trajectòria, marcada per la saga familiar dedicada a donar un bon servei d'acollida i bon menjar, ha estat per a nosaltres un exemple en tots els sentits. La seva dedicació al treball senzill però constant, el seu amor a la tradició familiar i comarcal i el seu bon fer a la cuina, van fer que recuperés al llarg de la seva vida els plats tradicionals de la cuina segarrenca La seva autora ha aconseguit tractar magistralment tots els temes relacionats amb la intensa i extensa tasca que durant desenes d'anys va realitzar l'autèntica responsable de les veritables "aromes" que, metafòricament, bategen el títol d'aquesta obra. Tot amb tot, l'autora, Antonieta Zaccarelli, s'ha referit a bastament a la important aportació feta per la "padrina" (a les terres de Ponent) o àvia a la resta dels Països Catalans de Cal Jaumet de Torà, com ha estat sempre coneguda a la Segarra i pels milers de famílies catalanes, o no, que amb notable assiduïtat hem gaudit dels molt variats plats que l'estimada senyora Ramona oferia als clients de la casa, atesos sempre amb l'amabilitat pròpia de qui, sense cap esforç, pot tractar a tothora amb senzillesa i modèstia exemplars. Pròleg de Jaume Terribas