Passió boletaire . Tot el que cal saber sobre els bolets
Editorial EDITORIAL PÒRTIC, S.A.
Mainland Spain
- Publisher EDITORIAL PÒRTIC, S.A.
- ISBN13 9788498091878
- ISBN10 849809187X
- Type BOOK
- Pages 192
- Collection P.VISIONS #
- Published 2011
- Language Catalan
- Bookbinding Rustic
Subjects
MushroomsPassió boletaire . Tot el que cal saber sobre els bolets
Editorial EDITORIAL PÒRTIC, S.A.
Mainland Spain
Book details
Cuello Subirana, Josep
Josep Cuello Subirana (Manresa, 1948) és doctor en biologia. Tota la seva vida laboral ha estat relacionada amb l'ensenyament de les ciències: al batxillerat, a la Facultat d'Educació de la Universitat de Vic i a la de Ciències de la Universitat de Barcelona. És membre fundador de la Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica i pertany també a la Institució Catalana d'Història Natural, la Societat d'Història Natural de les Balears i la Societat Catalana de Micologia.Els bolets, el senderisme, la pesca de la truita de muntanya... són les diferents cares de la seva passió pel medi natural, que comparteix amb altres dèries com l'escriptura, la pintura o el gravat. Boletaire per tradició familiar, té altres obres publicades sobre aquest tema, entre les quals: La cuina dels bolets (1986, amb la seva germana Pilar), Els noms dels bolets (2007) i "Micologia popular" (dins l'obra col·lectiva Tradicionari, 2008).
D'on arrenca la passió boletaire dels catalans? Des de quan està documentada? Quins eren els bolets més apreciats antigament? Per què cada bolet té el nom que té? De quina manera s'han menjat i cuinat al llarg del temps? Quines propietats medicinals se'ls atribueixen? Si el reig foll era valorat pel poder psicoactiu, el pet de llop s'usava contra la caspa i l'ou del diable com a afrodisíac... Josep Cuello Subirana ha investigat les llegendes, mites, supersticions i refranys al voltant dels bolets i ha escrit aquest llibre curiós i complet, que es clou amb 40 receptes, velles i noves, d'aquí i d'allà, recollides per Pilar Cuello.