Shopping Cart

Diàlegs sobre art, educació i compromís

Autor Mariona Masgrau

Editorial EDITORIAL GRAO

Diàlegs sobre art, educació i compromís
-5% disc.    25,00€
23,75€
Save 1,25€
Available online, receive it in 24/48h working days

Do you want to pick it up at the bookstore?
Free shipping
Mainland Spain
  • Publisher EDITORIAL GRAO
  • ISBN13 9788418627071
  • ISBN10 8418627077
  • Type BOOK
  • Pages 194
  • Collection ANALISIS I ESTUDIS #E00
  • Published 2021
  • Language Catalan
  • Bookbinding Rustic

Diàlegs sobre art, educació i compromís

Autor Mariona Masgrau

Editorial EDITORIAL GRAO

-5% disc.    25,00€
23,75€
Save 1,25€
Available online, receive it in 24/48h working days

Do you want to pick it up at the bookstore?
Free shipping
Mainland Spain

Book details

Art, educació i compromís · Ser postmodern: política, cultura i societat · El gir creatiu en la formació, ressonància amb Maffesoli per a l´educació artística · Per què i com cocrear l'aprenentatge i l'ensenyament amb els estudiants · El codisseny curricular: un compromís compartit amb l'educació · Creativitat i democràcia en educació · «Veure-hi diferent». Ecologisme (i... adoctrinament?) en educació visual i estètica · Un enfocament sociocreatiu de l'educació: un nou compromís amb les cultures contemporànies · Compromisos sociocreatius des de l´educació musical: reflexions entorn de l´educació, la cultura i la societat · L'art en l'educació com a compromís · Compromís amb l´educació a través de la intermedialitat: la imatgització en l'aula · Arts visuals i compromís: mestres i imatges per a canviar el món · L'experiència estètica segons Dewey: una clau per a valorar els models educatius amb compromís social · Escaleras sin fin, de Margarita Bali: la videodansa o l'art de la mirada en moviment · La videodansa com a repte d´aprenentatge. Una proposta per al grau de Mestre/a de Primària, menció d´educació física · Justícia poètica: el cos per a intervenir en l'espai públic

Des de diferents perspectives i àmbits de coneixement, es donen respostes a preguntes recurrents: Com fomentar models educatius més horitzontals i participatius? Com reflexionar sobre la realitat social des de les arts? Quin pes ha de tenir la recepció, la interpretació i la creació en els processos educatius? Quins compromisos ha de contreure el docent amb l´educació perquè els seus alumnes esdevinguin crítics i compromesos socialment? Aquestes i altres qüestions s´aborden de manera oberta i dialogada interpel·lant el lector a buscar noves respostes amb la seva pràctica professional i cívica.

Els professors del Grup de Recerca en Educació per al Patrimoni i les Arts Intermedials i/o de la Universitat de Girona ?Miquel Alsina, Muntsa Calbó, Josep Callís, Dolors Cañabate, Debora Gaspar, Ivet Farrés, Cristina Fernández, Joan de la Creu Godoy, Roser Juanola, Karo Kunde, Albert Macaya, David Martínez, Mariona Masgrau, Mariona Niell- són especialistes en didàctica de les arts visuals i plàstiques, literàries, escèniques, musicals i de la dansa des de perspectives crítiques i participatives. En aquestes pàgines dialoguen amb filòsofs, artistes, crítics de les arts, docents, especialistes en educació i participació estudiantil d´universitats d´arreu del món ?Catherine Bovill Universitat d´Edimburg, Escòcia), Marcelo Giglio (HEP-BEJUNE i Universitat de Neuchâtel, Suïssa), Michel Maffesoli (Universitat de Paris V, França), Allan Owens (Universitat de Chester, Anglaterra), Sandra Ramalho (Universitat Federal de Santa Catarina, Brasil), David Rodríguez, Apolline Torregrosa (Universitat de Ginebra) o Alejandra Torres (CONICET i Universitat de Buenos Aires). El llibre esdevé un mosaic d´experiències artístiques i educatives, investigacions i reflexions que esdevindran un incentiu per a la innovació en l´educació artística.