Cesta de la compra

1500 receptes de cuina mallorquina

Autor Gabriel Morell Solivellas / Antoni Contreras Mas

Editorial EDICIONS DOCUMENTA BALEAR

1500 receptes de cuina mallorquina
-5% dto.    43,00€
40,85€
Ahorra 2,15€
Disponibilidad limitada, recíbelo en 7 días. Uno de nuestros libreros lo conseguirá para ti.
Envío gratis
España peninsular
  • Editorial EDICIONS DOCUMENTA BALEAR
  • ISBN13 9788419956101
  • ISBN10 8419956104
  • Tipo LIBRO
  • Páginas 920
  • Año de Edición 2024
  • Encuadernación Rústica

1500 receptes de cuina mallorquina

Autor Gabriel Morell Solivellas / Antoni Contreras Mas

Editorial EDICIONS DOCUMENTA BALEAR

-5% dto.    43,00€
40,85€
Ahorra 2,15€
Disponibilidad limitada, recíbelo en 7 días. Uno de nuestros libreros lo conseguirá para ti.
Envío gratis
España peninsular

Detalles del libro

Recull de les 1.500 receptes recuperades, cuinades i tastades perl'Acad?mia de la Cuina i del Vi de Mallorca durant els seus primers 35 anys d'exist?ncia. S¢n receptes que configuren els plats aut?ctons de la cuina illenca, recuperades tant d'antics receptaris, manuscrits oimpresos, i llibres de cuina com de fonts orals. Totes han estatcuinades i tastades per algunes de les gaireb? 250 persones que hancol·laborat amb l'Acad?mia en aquesta tasca, i que han aportat elsseus coneixements.



Aquest llibre cobra un relleuespecial en els temps presents, perqu? la transformaci¢ que ha sofertla nostra estimada illa, com molts d'altres indrets, des de l'arribada del turisme, ha provocat un canvi radical en els nostres costums imanera de viure. Els canvis produ?ts, positius per a tantes coses, han afectat profundament la nostra gastronomia i sobretot la que sabemtradicional. Preservar aquesta mem?ria illenca ?s el que s'ha proposat el present receptari. Som conscients que, cuinant avui moltes de lesreceptes que figuren al llibre, no es poden obtenir els resultats encolors, textures i sabors de qu? disposaren i gaudiren els nostresavantpassats. Ara tenim limitacions ferestes, perqu? les mat?riesprimeres no s¢n les d'aquell temps. N'hi ha que han desaparegut, unesaltres (animals i vegetals) estan protegides i no se'n pot fer £s. Am?s, els gusts de les noves generacions han canviat i les cuinesforanes ens han enva?t sense que ning£, o nom?s uns quants, s'hagipreocupat de defensar la nostra antiga cuina tradicional.



Esperam que aquest llibre desperti l'inter?s per la nostragastronomia i serveixi perqu? els aficionats, les institucions i elsprofessionals de l'hostaleria la valorin. Volem evitar la p?rdua delrecord i els gusts d'aquests plats, que no es poden deixar caure enl'oblit. Cuinant-los o adaptant-los als temps que corren, esquivaremla desaparici¢ d'aquest important¡ssim llegat gastron?mic, partfonamental de la nostra hist?ria i de les nostres vides.

Más libros de Antoni Contreras Mas