Cesta de la compra

La cuina en temps de Ramon Llull. (1232-1315)

Autor Antoni Contreras Mas

Editorial EDICIONS DOCUMENTA BALEAR

La cuina en temps de Ramon Llull. (1232-1315)
-5% dto.    28,00€
26,60€
Ahorra 1,40€
Disponible online, recíbelo en 24/48h laborables

¿Quieres recogerlo en librería?
Envío gratis
España peninsular
  • Editorial EDICIONS DOCUMENTA BALEAR
  • ISBN13 9788417113001
  • ISBN10 8417113002
  • Tipo LIBRO
  • Páginas 216
  • Colección Arbre de mar #58
  • Año de Edición 2017
  • Idioma Catalán
  • Encuadernación Rústica
  • Audiencia General / "Trade"

La cuina en temps de Ramon Llull. (1232-1315)

Autor Antoni Contreras Mas

Editorial EDICIONS DOCUMENTA BALEAR

-5% dto.    28,00€
26,60€
Ahorra 1,40€
Disponible online, recíbelo en 24/48h laborables

¿Quieres recogerlo en librería?
Envío gratis
España peninsular

Detalles del libro

El singular i atractiu personatge que va ser Ramon Llull, perd importància quan es contempla la gegantina obra sorgida de la seva ploma. Al prop d un quart de milenar d obres seves conservades, hi sovintegen referències a la vida quotidiana de l època. En les descripcions que hi fa sobre la societat del seu temps apareixen comptades, però ben valuoses i representatives referències sobre cuina, gastronomia i alimentació. Aquestes informacions permeten aventurar algunes suposicions sobre l entorn social i personal en què es va moure.
Els plats que esmenta han de ser necessàriament menjars amb els quals és raonable creure que devia estar ben familiaritzat. Fora d algunes al·lusions circumstancials a la cuina de les gents modestes, pertanyen principalment al que podem considerar que va ser la taula senyorial medieval. No debades havia estat un dels majordoms de la Casa del Rei de Mallorca, enlairats servidors que vetlaven la idoneïtat dels aliments destinats a la taula reial, organitzant i decidint els dinars i banquets servits a la cort mallorquina.
Les notícies de la taula coneguda per Llull es poden completar amb la reproducció de receptes que figuren en els manuscrits de l època. La seva elaboració és exposada per un equip de cuiners de l Escola d Hoteleria de les Illes Balears. El resultat final, es pot veure en la fotografia que acompanya cada recepta. És una proposta que voldríem que fos agradosa per a tots aquells qui vulguin conèixer materialment com va poder ser la cuina que va tastar Ramon Llull.

Per a conèixer i tastar la cuina medieval

Más libros de Gabriel Morell Solivellas, Antoni Contreras Mas