Shopping Cart

La cuina en temps de Ramon Llull. (1232-1315)

Autor Antoni Contreras Mas

Editorial EDICIONS DOCUMENTA BALEAR

La cuina en temps de Ramon Llull. (1232-1315)
-5% disc.    28,00€
26,60€
Save 1,40€
Available online, receive it in 24/48h working days

Do you want to pick it up at the bookstore?
Free shipping
Mainland Spain
FREE shipping from €19

to mainland Spain

24/48h shipping

5% discount on all books

FREE pickup at the bookstore

Come and be surprised!

  • Publisher EDICIONS DOCUMENTA BALEAR
  • ISBN13 9788417113001
  • ISBN10 8417113002
  • Type Book
  • Pages 216
  • Collection Arbre de mar #58
  • Published 2017
  • Language Catalan
  • Bookbinding Rustic
  • Audience General / Trade

La cuina en temps de Ramon Llull. (1232-1315)

Autor Antoni Contreras Mas

Editorial EDICIONS DOCUMENTA BALEAR

-5% disc.    28,00€
26,60€
Save 1,40€
Available online, receive it in 24/48h working days

Do you want to pick it up at the bookstore?
Free shipping
Mainland Spain
FREE shipping from €19

to mainland Spain

24/48h shipping

5% discount on all books

FREE pickup at the bookstore

Come and be surprised!

Book Details

El singular i atractiu personatge que va ser Ramon Llull, perd importància quan es contempla la gegantina obra sorgida de la seva ploma. Al prop d un quart de milenar d obres seves conservades, hi sovintegen referències a la vida quotidiana de l època. En les descripcions que hi fa sobre la societat del seu temps apareixen comptades, però ben valuoses i representatives referències sobre cuina, gastronomia i alimentació. Aquestes informacions permeten aventurar algunes suposicions sobre l entorn social i personal en què es va moure.
Els plats que esmenta han de ser necessàriament menjars amb els quals és raonable creure que devia estar ben familiaritzat. Fora d algunes al·lusions circumstancials a la cuina de les gents modestes, pertanyen principalment al que podem considerar que va ser la taula senyorial medieval. No debades havia estat un dels majordoms de la Casa del Rei de Mallorca, enlairats servidors que vetlaven la idoneïtat dels aliments destinats a la taula reial, organitzant i decidint els dinars i banquets servits a la cort mallorquina.
Les notícies de la taula coneguda per Llull es poden completar amb la reproducció de receptes que figuren en els manuscrits de l època. La seva elaboració és exposada per un equip de cuiners de l Escola d Hoteleria de les Illes Balears. El resultat final, es pot veure en la fotografia que acompanya cada recepta. És una proposta que voldríem que fos agradosa per a tots aquells qui vulguin conèixer materialment com va poder ser la cuina que va tastar Ramon Llull.

Per a conèixer i tastar la cuina medieval

More books by Gabriel Morell Solivellas, Antoni Contreras Mas