Si, Acepto
Esta web utiliza cookies para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios. Si continúa navegando consideramos que acepta su uso. Leer más

Let Catalonia Vote. El procés català vist des d'Europa

Tremosa i Balcells, Ramón
Let Catalonia Vote. El procés català vist des d'Europa

Let Catalonia Vote. El procés català vist des d'Europa

Let Catalonia Vote. El procés català vist des d'Europa

Tremosa i Balcells, Ramón
16,00€
Consulte disponibilidad

La setmana després del 9N, a la portada de The Economist, el setmanari més influent del món en economia i finances, hi havia aquest titular: “Let Catalonia Vote”. A l’editorial i en pàgines interiors es demanava al govern espanyol un referèndum vinculant per decidir el futur de...
[Leer mas...]

Editorial
ISBN13
ISBN10
Tipo
Páginas
Año de Edición
Idioma
Encuadernación

La setmana després del 9N, a la portada de The Economist, el setmanari més influent del món en economia i finances, hi havia aquest titular: “Let Catalonia Vote”. A l’editorial i en pàgines interiors es demanava al govern espanyol un referèndum vinculant per decidir el futur de Catalunya.

Ramon Tremosa explica per què aquest i altres mitjans de la premsa internacional han anat evolucionant, amb relació al procés català, des d’una sorpresa i neutralitat inicials fins a una certa simpatia, en alguns casos ben explícita.

Tant el bloqueig negacionista de l’Estat espanyol com la manera exquisida en què s’ha desenvolupat la reivindicació expliquen aquesta victòria catalana a la major part de la premsa internacional. Cap govern no està repetint les amenaces del govern espanyol a una Catalunya independent.

Ramon Tremosa escriu com ha vist, viscut i explicat el procés català des del Parlament Europeu, alhora que descriu la brutal crisi econòmica espanyola i l’ensorrament de la Marca España a les institucions europees. El referèndum escocès, la victòria catalana que va suposar l’aprovació del Corredor Mediterrani i la lluita per l’ús del català al Parlament Europeu completen un llibre que aporta molta informació silenciada als mitjans espanyols.

Ramon Tremosa (Barcelona, 1965) és economista, professor titular a la Universitat de Barcelona, i investigador en el Centre d'Anàlisi Econòmica i de les Polítiques Socials (CAEPS). Va ser el cap de llista de Convergència i Unió (CiU) a les eleccions al Parlament Europeu de 2009 i de 2014. I un dels eurodiputats més actius al Parlament Europeu. Ha publicat molts articles en revistes acadèmiques i és autor de diversos llibres sobre política econòmica. Hi destaquen Catalonia, An Emerging Economy (2010), Catalunya serà logística o no serà (2007), Estatut, aeroports i ports de peix al cove (2006), Estatut de Catalunya, veritats contra mentides (2005), etcètera. Col·labora de manera habitual als mitjans de comunicació.