Cesta de la compra

Viatge a Rússia

Autor Josep Pla

Editorial LABUTXACA

Viatge a Rússia
-5% dto.    9,95€
9,46€
Ahorra 0,50€
Disponible online, recíbelo en 24/48h laborables

¿Quieres recogerlo en librería?
Envío gratis a partir de 19€
España peninsular
  • Editorial LABUTXACA
  • ISBN13 9788418572043
  • ISBN10 8418572043
  • Tipo LIBRO
  • Páginas 272
  • Colección labutxaca #
  • Año de Edición 2021
  • Idioma Catalán
  • Encuadernación Rústica

Viatge a Rússia

Autor Josep Pla

Editorial LABUTXACA

-5% dto.    9,95€
9,46€
Ahorra 0,50€
Disponible online, recíbelo en 24/48h laborables

¿Quieres recogerlo en librería?
Envío gratis a partir de 19€
España peninsular

Detalles del libro

Ens traslladem a la Rússia de l’any 1925 a través de la mirada d’un jove Josep Pla.

Al 1925, pocs anys després de la Revolució russa, la URSS tenia per a Occident una pàtina de misteri. En aquest context, Josep Pla, que als vint-i-vuit anys ja havia viatjat per tota Europa, visita Rússia per obtenir una imatge més clara d’aquell país que encara estava en construcció. Del viatge en naixen dos textos que reunim en el present volum: Viatge a Rússia el 1925 i el perfil del comunista Andreu Nin.
En el Viatge a Rússia el 1925 Pla —viatger infatigable i curiós, cronista brillant— s’acosta a la realitat russa amb la mirada encisadora i neta de la joventut. Moscou se li descobreix amb els colors d’una «amanida de pebrots i tomàtecs», i el Kremlin li sembla que és «del millor que hi ha». Però també aborda amb una curiositat transparent les banderes vermelles que exhibeixen la falç i el martell, l'organització política de la Rússia comunista i la «lògica» revolució bolxevic.
Pla es mostra més descregut i irònic en el retrat que dedica a Andreu Nin, polític i sindicalista català que va acollir-lo a Moscou, i que més tard moriria tràgicament a mans dels estalinistes per la seva filiació trotskista.
Les Notes sobre Lenin i un pròleg de la prestigiosa eslavista Marta Rebón completen l’edició d’un document excepcional que ens descobreix una URSS incipient a través de la ploma d’un dels cronistes més importants del país.

 

Biografía del autor
Josep Pla (Palafrugell, 1897 - Llofriu, 1981) és unànimement considerat el millor prosista en llengua catalana del segle XX. Periodista, escriptor i viatger incansable, és autor d’una obra completa de quaranta-cinc volums i més de trenta mil pàgines, entre les quals destaquen obres excelses com El quadern gris, Aigua de mar, les sèries d’Homenots o El carrer Estret. Encetada el 1966 amb l’extraordinari El quadern gris, és un dels tresors més valuosos al catàleg d’Edicions Destino, que incorpora també edicions pòstumes de l’epistolari (amb Gaziel i amb Jaume Vicens Vives) o de textos inèdits tan rellevants com La vida lenta (2014) o Fer-se totes les il·lusions possibles (2017). Ara s’hi afegeix el resultat d’una gran troballa: el manuscrit original català inacabat de la Història de la Segona República Espanyola, que Pla va redactar el 1938.