Cesta de la compra

900 km
-5% dto.    18,00€
17,10€
Ahorra 0,90€
No disponible, consulte disponibilidad
Envío gratis a partir de 19€
España peninsular
  • Editorial STONBERG EDITORIAL
  • ISBN13 9788412454963
  • ISBN10 8412454960
  • Tipo LIBRO
  • Páginas 138
  • Año de Edición 2022
  • Idioma Catalán
-5% dto.    18,00€
17,10€
Ahorra 0,90€
No disponible, consulte disponibilidad
Envío gratis a partir de 19€
España peninsular

Detalles del libro

900 km és un llibre de poemes que vol dir la duresa en què viuen els immigrants, quan han de començar de zero en un altre país d’aquesta Europa esquerpa, que havien somiat plena d’avantatges; parla de les dificultats que troben les segones generacions que lluiten per ser ells entre dos mons culturals, dels fills adolescents que en pateixen les conseqüències, sobretot, si han nascut dones.

900 km explica la història d’una família amaziga que arriba a Catalunya per aconseguir un futur i que es troba amb ciutats que no sempre són amables i en les quals s’ha d’aprendre a sobreviure. Parla del pare que emmalalteix, de la mare que treballa de sol a sol, del fill que flirteja amb les drogues i de la filla, eix vertebrador d’aquest recull de poemes, que ha desat un secret difícil de compartir i que ha callat durant anys per no fer mal als pares.
Parla de l’apatrídia, de la identitat, del xoc cultural, de la soledat, de memòria i record, de les oportunitats i de l’esperança per construir futur entre les pors.

 

Rosa Maria Arrazola i Díaz neix a Barcelona l'any 1969. Des de petita s'interessa per l'escriptura poètica i guanya el seu primer premi l'any 1987 al Certamen de Joves poetes catalans organitzat per l'Ajuntament  de la ciutat comtal.
 
Estudia Filologia Hispànica a la Universitat de Barcelona i a la Università degli Studi di Firenze i actualment imparteix classes de llengua a Secundària. A la dècada dels 90 s'inicia també, de manera autodidacta, en les arts plàstiques que acompanyen sovint la seva obra poètica. La podeu seguir al seu web: www.rosamariarrazola.com
 
La seva poesia directa té un caràcter reivindicatiu i s’interessa per temes socials des d’una mirada feminista. L’obra d’Arrazola ha rebut diversos reconeixements i ha publicat Llibre dels Xiscles (Paralelo Ediciones, 2013), Rai (Món de llibres, 2014/ Premi Ciutat de Manacor Miquel Àngel Riera), Nero nero nas (Quorum Llibres, 2016), Buit de març (Viena Edicions, 2017/ Premi Estabanell Òmnium Cultural del Vallès Oriental), Era (Témenos, Col·lecció Lai, 2019/Premi Josep Fàbregas i Capell, Vila de Sallent) i Mare Batec (Voliana Edicions, 2020).

Más libros de Rosa Maria Arrazola