Shopping Cart

Cuina a bord. Alimentació, salut i sostenibilitat en les llargues travessies marítimes del segle XVIII

Autor Vicente Ruiz García

Editorial ONADA EDICIONS

Cuina a bord. Alimentació, salut i sostenibilitat en les llargues travessies marítimes del segle XVIII
-5% disc.    24,90€
23,65€
Save 1,24€
  • Publisher ONADA EDICIONS
  • ISBN13 9788418634369
  • ISBN10 8418634367
  • Type Book
  • Pages 120
  • Collection La teca #18
  • Published 2021
  • Language Catalan
  • Bookbinding Board
  • Audience General / Trade
  • Range Interest age, in years From 14 To 99

Sections

Recipes

Cuina a bord. Alimentació, salut i sostenibilitat en les llargues travessies marítimes del segle XVIII

Autor Vicente Ruiz García

Editorial ONADA EDICIONS

-5% disc.    24,90€
23,65€
Save 1,24€
Available online, receive it in 24/48h working days
Free shipping  
Mainland Spain
ó
Do you want to pick it up at the bookstore?

Expert booksellers
Personal advice
Shipping in 24/48h
-5% discount on all books
Thank you for shopping
at real bookstores.
FREE pickup at Bookstore
Come and be amazed!

Book Details


Al segle xviii l?alimentació a bord en les llargues travessies marítimes va constituir un dels majors desafiaments als quals es van enfrontar els mariners de tota una època, que van suportar una dieta monòtona basada en aliments peribles conservats de forma rudimentària. No obstant això, si observem amb deteniment els queviures que s?embarcaven, a més dels habituals salaons, descobrim productes frescos i de temporada, animals vius per consumir durant la travessia i conserves de carn, peix i verdures en oli i escabetx. L?ús de cítrics, cereals, hortalisses i llegums, amb l?oli d?oliva com a greix principal; el consum de peix fresc capturat en la travessia, o l?ús de l?all, la ceba o el pimentó roig, van convertir almenys els vaixells de l?Armada espanyola i els mercants de la Carrera d?Índies en precedents i paradigmes de la cuina sostenible i la dieta mediterrània.
Aquest llibre inclou receptes i explica les característiques de la cuina a bord en l?època dels grans velers, les seues singularitats i els seus problemes. En aquest sentit, relata la gesta que va suposar alimentar els navegants i preservar-ne la salut durant les travessies marítimes de l?anomenat Segle de les Llums. Analitza per primera vegada, més enllà de les adversitats i mancances que va mostrar aquest tipus d?alimentació, la seua estreta relació amb la dieta mediterrània i la cuina sostenible.

  • Publisher ONADA EDICIONS
  • ISBN13 9788418634369
  • ISBN10 8418634367
  • Type Book
  • Pages 120
  • Collection La teca #18
  • Published 2021
  • Language Catalan
  • Bookbinding Board
  • Audience General / Trade
  • Range Interest age, in years From 14 To 99

Sections

Recipes