El renaixement de la tonyina roja
Editorial LUNWERG EDITORES, S.A.
Mainland Spain
- Publisher LUNWERG EDITORES, S.A.
- ISBN13 9788415888390
- ISBN10 8415888392
- Type BOOK
- Pages 172
- Collection GENERAL #
- Published 2013
- Language Spanish
- Bookbinding Board
El renaixement de la tonyina roja
Editorial LUNWERG EDITORES, S.A.
Mainland Spain
Book details
En els mars i oceans d'arreu del món, s'hi pesquen una desena d'espècies de peix que passen per tonyina. Una, només una, és tonyina-tonyina: Thunnus-Thynnus. Només aquesta és la saborosa tonyina roja.
La tonyina roja, joia gastronòmica de primer nivell, venerada al Japó i molt ben documentada a la Mediterrània des de la Grècia Clàssica, ha estat present en l'alimentació mediterrània des de temps immemorials: fresca o en conserva, seca com un pernil, en salmorra, en oli o en escabetx, guisada a la brasa o crua ...
Aquest llibre ens explica la seva història i la dels seus pescadors i comerciants, la seva cuina de sempre i també la d'avantguarda, de la mà de grans cuiners com Joan Roca, Andoni Luis Aduriz, Paco Roncero ...